Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Servicii foraj orizontal dirijat
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Forajul orizontal dirijat – horizontal directional drilling (HDD), este o tehnologie fara sapatura pentru instalarea subterana a conductelor sau cablurilori pe o traiectorie prestabilita, la o adancime relativ mica, cu ajutorul utilajelor de foraj dirijat, care vor avea un impact minim asupra mediului inconjurator.

Aceasta tehnolgie se preteaza pentru diferite tipuri de soluri, la subtraversari de drumuri, cursuri de apa, cai ferate etc. Lungimile si diametrele de conducte ce pot fi instalate sant functie de caracteristicile tehnice ale utilajelor de foraj.

Materialele conductelor ce pot fi instalate cu aceasta tehnologie pot fi: Otel , Polietilena, Polipropilena, Fonta sau alte materiale corespunzatoare conditiilor de instalare impuse de tehnologie.

Procesul incepe cu executia gropilor de plecare si sosire, gropi care permit colectarea in scopul reciclarii fluidului de foraj, pentru reducerea costurilor si a reziduurilor.

Prima etapa o reprezinta executarea forajului pilot conform traiectoriei proiectate. A doua etapa este cea de largire a forajului pilot pana la diametrul necesar pentru a executa tragerea tevii in conditii de siguranta. Cea de a treia etapa este tragerea conductei in tunelul realizat.

Forajul orizontal dirijat este realizat cu ajutorul sculelor specifice de foraj prin care se pompeaza fluid de foraj de vascozitate mare. Fluidul de foraj este un mixaj de apa, bentonita, polimeri si alti aditivi.

Fluidul de foraj este pompat continuu in timpul forajului cu scopul de a se realiza transportul si evacuarea detritusului, stabilizarea tuneluiui, racirea sculelor precum si lubreafierea in momentul tragerii conductei.
Din Gura in Gura
Alte Produse